Herberg De Ring

Bed & Breakfast ‘Herberg De Ring’ staat in Dreischor, ofwel ‘Dreister’ zoals de lokale Zeeuwse bevolking het dorpje op Schouwen-Duiveland liefkozend noemt. Dreischor is het best bewaarde ringdorp van Nederland. De prachtige Sint Adriaanskerk staat precies in het midden van het dorp en de omliggende straten zijn er in ringen omheen gebouwd. Rond de kerk staan vele monumentale panden die het bekijken meer dan waard zijn.

B&B ‘Herberg De Ring’ is een monumentaal pand uit 1796. Zo beleeft u tijdens uw overnachting de sfeer van de ‘Frans Bataafse tijd’.

Herberg De Ring komt voor in de Zeeuwse versie van Wikipeda:
Herberg de Ring van Dreischor (vertaeling: ‘Erberg de Rieng van Dreister) is een ‘erberg in de fraâie rieng (nummer 22) van het Schouwse durpje Dreister. Het ‘uus dateert uut 1796, dat jaertal is ok angebrocht mie muurankers op de voorgevel. Het ‘uus is onger nummer 11178 ingeschreven as rieksmonument sins 1966. Het is een leeg ‘uus mie een schilddak. Het ‘eit mar een verdieping. Biezonder bin de wc’s, die bin volgens zeh’n ofkomstig uut de Ridderzael.