Zeeland

De provincie met de meeste zonuren! De provincie met de prachtigste stranden en cultuur en historie binnen handbereik.

Schouwen-Duiveland is een eiland omringd door water; de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en de Grevelingen. Er is een enorme diversiteit aan landschappen; strand- en duingebieden, bossen, polders en kreken. Een eldorado voor fietsers (goede fietsknooppunten) en wandelaars, ( uitstekend wandelnetwerk) vogelspotters, watersporters en niet te vergeten de duikers! Zelfs onder water valt hier te genieten.

Zierikzee is een prachtige historische stad met veel monumenten en gezellige winkelstraatjes met veel terrasjes!

Brouwershaven is een populaire bestemming voor zeilers. In de prachtige binnenhaven met uitzicht op de historische gevels raak je op één van de gezellige terrasjes niet snel uitgekeken!

Dreischor: ook wel het best bewaarde ringdorp van Nederland genoemd. De sfeer en de rust is hier bijzonder, wandelend langs de kerkgracht waan je je hier jaren terug in de tijd.

En toch is zelfs hier van alles te doen. Er is een landbouwmuseum, waar men uitleg kan krijgen over het vroegere vlasdorp Dreischor. Vraag naar de zwarte schuren! Er staat een prachtige molen, Aeolus, uit 1739, en voor de duikers is hier het Frans Kok-rif. Genoemd naar de vroegere eigenaar van de Herberg die hier een duikerscafé had.

Vlakbij de Herberg is een restaurantje ( de Boekhouder) waar u voor een leuke prijs een heerlijke maaltijd kunt krijgen. Of gewoon ’s avonds nog een (speciaal)biertje of wijntje op het terras. En over wijn gesproken, Dreischor staat ook bekend om de heerlijke wijn van Wijnhoeve de Kleine Schorre. In de zomer organiseren zij rondleidingen en proeverijen. Hun restaurant staat ook goed bekend. En dat alles op loopafstand van de Herberg!

Zeeland en in het bijzonder Schouwen-Duiveland kent ook een paar evenementen die al jaren veel bezoekers trekken. Concert at Sea op de Brouwersdam, het Wijnfeest begin augustus op de wijnhoeve de Kleine Schorre en niet te vergeten de Vlasdag op de Ring van Dreischor.

Kijk ook eens op Toeristen Informatie Zeeland.  Zij bieden een compleet overzicht van de mogelijkheden van toerisme, evenementen en recreatie in Nederland.