Het seizoen 2023 is van start!

Beste gasten,

Hoewel we een koudere en nattere lente hebben dan we gewend waren de laatste jaren is het in de tuin uitbundig voorjaar. De bollen die we er in het najaar ingezet hebben geven heel veel kleur aan deze grijze lente. Tulpen, narcissen, blauwe druifjes, hyacinten en vooral de pioentulpen schitteren! En het goede nieuws is dat het mooie weer er nu echt aankomt. Tijd om eropuit te gaan: fietsen, wandelen, paardrijden, golfen, vogels kijken of duiken. Wist u dat deze herberg het voormalig duikcafé van Frans Kok is? Daarom ligt hier bij de duiksteiger van Dreischor in het Grevelingenmeer het ‘Frans Kok-rif’.

Ook kunt u hier cultureel uw hart ophalen, in Dreischor zelf hebben we het boeiende museum Goemanszorg met wisselende tentoonstellingen over vlas, meekrap en het trekpaard. Ook geeft het een interessant inkijkje in het boerderijleven van zo’n honderd jaar geleden.

Iets verderop in Ouwerkerk bevindt zich het Watersnoodmuseum over de ramp in 1953 en de gevolgen daarvan. Hoogst actueel gezien het stijgende water ten gevolge van de klimaatverandering. Wilt u meer weten over de Deltawerken die na deze ramp gestart zijn is het themapark Neeltje Jans een aanrader.

Zierikzee en Brouwershaven zijn havensteden op het eiland Schouwen-Duiveland met veel monumentale bezienswaardigheden.
Genoeg van cultuur? Dan het water op: je kunt zelf een boot huren of met een zeehondentour mee. Zeilen, surfen of suppen, zwemmen, alles is hier te doen. Het water is rondom: het Grevelingenmeer, de Oosterschelde en de Noordzee. Een dagje wandelen of liggen op het strand, of lekker lui met een drankje in een strandtent van de zon genieten is ook een optie.

En aan het eind van de dag blijkt Zeeland ook op culinair gebied heel veel te bieden: oesters, mossels, kreeft en nog heel veel meer! Vergeet vooral niet onze eigen wijnboer op Schouwen-D(r)uiveland te bezoeken: wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreischor.

Na een dag vol indrukken is het heerlijk bijkomen in Herberg de Ring. De rust in de bloementuin met verschillende zitjes, en de prachtige veranda om nog even na te genieten staan tot uw beschikking. U zult fantastisch slapen in het stille Dreischor. En vooral: op onze nieuwe bedden. Koffie en thee en flesjes water vindt u in uw kamer.

Wij wensen u een heerlijk verblijf!

Herberg de Ring
Irene